Vecka 37 - fredag

Projekt - starta en webbshop
Dagen startade med att vi blev indelade i grupper, sedan blev vi tilldelade en uppgift som var att sammanställa en topp 25 - lista över de mest populära e-handelsplattformar som finns på marknaden just nu. Därefter skulle vi välja ut 5 - 10 stycken plattformar av de 25 och presentera för- och nackdelar med dessa inför klassen.

När presentationen var klar så skulle skriva ner så många målgrupper vi kunde komma på och sedan skulle varje grupp välja ut en av målgrupperna som vi rikta oss till i den sista uppgift vi fick den här dagen och det var att starta upp en kostnadsfri webbshop.

Målgruppen vår grupp valde var pensionärer 70+














Uppgiften skall presenteras om ca. 2 veckor så vår grupp bestämde oss för att träffas under kommande vecka och fram tills dess skulle alla ta fram olika förslag på vilken vara/tjänst som vi tycker att vår webbshop skall erbjuda.

Utgångspunkter i projektet är;
Cirkulärt - Komma fram till en lösningar/idéer som kan konkurrera på e-handelsmarknaden. En "Game changer".
Värdegrundsdrivet - Företaget skall vara värdegrundsdrivet

FIBA - projektmodell
För att kunna strukturera och planera arbetet av vårt projekt att starta en webbshop så gick vår lärare igenom en modell som kallas FIBA som just är ett hjälpmedel då man arbetar i projekt. Se beskrivning av FIBA som projektmodell nedan;


Formulera - Varför skall vi genomföra detta?
Sedan skall man;
Konvergera; Tratta ner
Divergera; Bredda
Idégenerera -  Brainstorming.
Bygga - Här bygger man på varandras idéer.
Agera - Vad skall genomföras? Vem gör och ansvarar för vad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar